Hoe ziet de dag eruit?

Bij de onderbouwklassen beginnen we om 14.00 uur met de dansworkshops. De leerlingen worden verdeeld in groepen van ongeveer gelijke grootte, en terwijl de ene helft van de leerlingen begint met het instuderen van hun dans, gaat de andere groep aan de slag met het maken van hun eigen kostuum voor de voorstelling. Na 1,5 uur worden de groepen omgewisseld*. Zo maken de leerlingen in de loop van één middag hun eigen kostuum, en leren ze hun eigen dans voor de voorstelling 's avonds. Na een vaak héél spannende generale repetitie is het dan zo ver. Het publiek komt langzaam binnen en om 20.00u begint dan de voorstelling, die een feestelijke afsluiting vormt van een intensieve, leerzame, maar toch vooral een leuke en bijzondere dag.

 

Bij de bovenbouwklassen werken de leerlingen 3 uur aan het instuderen van hun dans en worden er geen kostuums meer zelf gemaakt. Zij besteden hun volledige tijd aan het instuderen van hun dans en schitteren 's avonds in een spetterende voorstelling.


*) Kiest u er liever voor om met uw onderbouwklassen ook 3 uur aan dans te werken en de knutselopdracht over te slaan dan zijn er een aantal projecten die daarvoor in aanmerking komen. Bij het projectaanbod staan deze projecten vermeld.