Projecten ism Het Nationale Ballet

In samenwerking met Het Nationale Ballet biedt Projects Unlimited een aantal educatieve projecten aan gebasseerd op het rijke repetoire van dit gezelschap:

 

- Tutu Much
Een project waarin de leerlingen in sneltreinvaart kennismaken met de grote klassiekers uit het repertoire van Het Nationale Ballet.

 

- Hans van Manen (alleen bovenbouw)
Dit project is gebaseerd op de bekendste stukken van Nederlands meest geëerde choreograaf Hans van Manen. Een kleine greep uit het grote repertoire geschapen door deze grootmeester van de dans.

 

- Romeo en Julia
Het aloude verhaal van een onmogelijke verboden liefde. Gebaseerd op de avondvullende voorstelling van Het Nationale Ballet.

 

- Ballets Russes (alleen bovenbouw)
Gebaseerd op één van de belangrijkste periodes uit de dansgeschiedenis. De grote vooruitstrevendheid en vernieuwingen van Sergei Diaghilev worden tot op de dag van vandaag geroemd. Op basis van stukken uit het repetoire van het Ballets Russes maken wij onze eigen voorstelling waarin van alles aan bod komt.

 

- La Sylphide (alleen bovenbouw, tot max. 150 leerlingen)
Dit verhaal speelt zich af in Schotland rond 1800 en gaat over de strijd tussen idealen en realiteit, de strijd tussen goed en kwaad.